Geen verweer

De roman Geen verweer, met als ondertitel Familia Permixtos, is klaar. Het manuscript is gereed voor de uitgever en zal naar verwachting  in de lente van 2020 verschijnen. Het boek, dat nu wordt geredigeerd en zorgvuldig wordt herschreven, beschrijft in zo’n 350 pagina’s het aangrijpende  verhaal van een liefde tussen twee sterke, maar ook kwetsbare personages in een triest decor van verwarring.

De lezer wordt tegen wil en dank meegesleurd door een omgeving vol onbegrip, jaloezie, martelaarschap, angsten, kwetsing en verraad.

Zoektocht

De schrijver bestudeert en analyseert laag voor laag  bizarre situaties en het gedrag van zijn personages.  Hij beschrijft op een directe wijze met eigenzinnige schrijfstijl en met distantie zijn verklaringen voor het “verstoorde”  gedrag van zijn personages. Hij beschrijft de opgeworpen muren, patronen, vermeende gedachtes en drijfveren. Als voorbeeld gebruikt Harm het klassieke thema Pater Familias*  waartegen ook geen verweer mogelijk lijkt.

Vanuit een laag standpunt wordt de fictieve wereld in helicopterview gezien, worden Familias omvangrijker, komen personages uit het verleden langs. “Geen Verweer” is uiteindelijk liefdevoller, communicatiever, gelukkiger, weerbaarder  en bloemrijker.

Fragmenten, informatie

Logo

Op de site laat de schrijver een aantal van zijn inspiratiebronnen zien.

Op persoonlijk verzoek (Je kunt via deze link informatie vragen. Ook kun je hiermee het gehele “werkmanuscript” als E-book tegen geringe bijdrage beschikbaar bestellen ) is er de mogelijkheid mee te lezen en meer informatie te ontvangen. Op diverse lezingen en op workshops van Kade 40 gaat de schrijver dieper in op de problematiek.