Geen verweer

De roman Geen verweer, met als ondertitel Familia Permixtos, is klaar. Het boek, zorgvuldig geredigeerd en herschreven, beschrijft in zo’n 325 pagina’s het aangrijpende  verhaal van een liefde tussen twee sterke, maar ook kwetsbare personages in een triest decor van verwarring.

Het manuscript is drukklaar en er zijn reeds enkele exemplaren ten behoeve van promotie gedrukt en in beperkte kring uitgegeven. De officiële uitgave zal in verband met diverse omstandigheden officieel later, in ieder geval na mijn tweede roman Maureen, verschijnen. Wanneer je alvast een gedrukt exemplaar wilt ontvangen, kun je dit bij mij aanvragen (kosten € 25, inclusief verzendkosten): aanvraag voorpublicatie.

Cover, juli 2020

De lezer wordt tegen wil en dank meegesleurd in een omgeving vol onbegrip, jaloezie, angsten, kwetsing, dreiging en verraad.

Zoektocht

De schrijver bestudeert en analyseert laag voor laag  bizarre situaties en het bijzondere gedrag van zijn personages.  Hij beschrijft op een impliciete en directe wijze met een eigenzinnige schrijfstijl en met distantie zijn verklaringen voor het “verstoorde”  gedrag van zijn personages. Hij tekent secuur de opgeworpen muren, patronen, verzonnen gedachtes en drijfveren. Als voorbeeld gebruikt Harm het klassieke thema Pater Familias*  waartegen ook geen verweer mogelijk lijkt.

Vanuit een laag standpunt wordt de fictieve wereld in helicopterview gezien, worden Familias omvangrijker, komen personages uit het verleden langs. Geen Verweer is uiteindelijk liefdevoller, weerbaarder  en bloemrijker.

Fragmenten, informatie

Logo

Op de site laat de schrijver een aantal van zijn inspiratiebronnen zien.

Je kunt via deze link informatie vragen of het boek in gedrukte previewvorm (zonder isbn) of als E-book tegen gebruikelijke bijdrage beschikbaar bestellen.

Op diverse lezingen en op workshops gaat de schrijver dieper in op de problematiek.